NMEA 0183 via multiplexer

Met een NMEA multiplexer bereiken meerdere signalen, meerdere apparaten. Het NMEA protocol bepaalt dat de gegevens die een apparaat stuurt, ontvangen worden door een ‘luisterende’-poort. Deze toont de ontvangen gegevens dan op uw kaartplotter of boord-pc.

Configuratiescherm multiplexer

NMEA informatie overdracht

Omdat u aan boord meerdere informatiesignalen uit meer apparaten wilt zien op uw plotter of pc, heeft u ook meer luisterpoorten nodig. Helaas hebben de meeste plotters en pc’s maar één luisterpoort, waardoor niet alle NMEA gegevens zichtbaar worden. Vaak heeft de computer aan boord niet voldoende aansluitingen beschikbaar voor alle instrumenten en is het koppelen van diverse instrumenten met dit protocol naar één computer en stuurautomaat wel wenselijk.
Nmea multiplexer

NMEA Multiplexer ontvangt, combineert en geeft NMEA-data

Als u meerdere navigatie apparaten wilt koppelen aan een GPS, Windset, AIS, Kaartplotter, DSC-marifoon of computer dan kan dit zonder problemen met 2 toestellen op 1 uitgang. Maar als u meer toestellen wilt verbinden kan een NMEA multiplexer uitkomst bieden. De multiplexer ontvangt meerdere NMEA-signalen en combineert die zodanig dat uw plotter of pc luisterpoort deze kan ontvangen. Het resultaat is dat al uw NMEA-data weergegeven worden op uw kaartplotter, boord-pc of navigatielaptop.

GPS-NMEA-antenne