AIS Carbon Pro AIS-Firmware updaten

Controle AIS-firmware, nu doen om problemen te voorkomen

Zomer in aantocht ! Controle AIS-firmware

Met de zomer in aantocht is de tijd van de grote schoonmaak alweer voorbij. Het is natuurlijk altijd een goed moment om alle apparatuur aan boord te controleren op de juiste werking voordat het weer druk wordt op het water. Is uw AIS al up to date?

AIS-firmware update AIS klasse A transponders al uitgevoerd?

Al in het voorjaar van 2015 is de de firmware voor de  AIS klasse A transponders zoals

  • de Carbon Pro
  • de Alewijnse Explorer A4
  • de L3 Protec-W
  • e.a.

vrijgegeven door de fabrikant. Voorjaar 2017 blijkt dat nog niet iedereen op de hoogte is van deze nieuwste versie firmware. Updaten kan nog steeds en is noodzakelijk.

Firmware garandeert juiste weergave scheepsgegevens

De nieuwste versie AIS-firmware garandeert de juiste weergave van de statische scheepsgegevens (naam, nummers, lengte/breedte, diepgang). Zo ontstaat er duidelijkheid op het water. Hiermee voorkomt u tevens een boete vanwege verkeerd uitgezonden statistische gegevens.

Hoe controleert u welke versie firmware uw AIS klasse A transponder heeft?

Hoe u de controle van de AIS-firmware op uw schip uitvoert, leest u in ons artikel AIS klasse A-Firmware controleren van april 2015. Heeft u nog een oude versie firmware in uw AIS Transponder? Neem dan contact met ons op voor een update. Voor klanten van Shiptron is deze update gratis.

AIS Firmware – systeeminformatie:

  • FPGA: 030500.01.06.00 (variabele reeks afhankelijk van uw hardware)
  • AIS-toepassing: 030200.05.15.02
  • MKD-toepassing: 030403.02.10.00

[contact-form to=”info@shiptron.com, shiptron@sobatkras.nl” subject=”AIS Firmware-2017″][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”Scheepsnaam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Telefoonnummer” type=”text” required=”1″][contact-field label=”Reactie” type=”textarea” required=”1″][/contact-form]

BewarenBewaren

BewarenBewaren