Inland AIS in beeld

 

AIS verplichting vaartuigen > 20 meter

Per 1 december 2014 wordt voor alle vaartuigen groter dan 20 meter op binnenwater Inland  AIS verplicht. De Centrale Commissie voor de Rijnvaart heeft in de plenaire herfstzitting op 5 december 2013 besloten het Rijnvaartpolitiereglement, artikel 4.07, aan te passen. Daarmee wordt op de wateren die tot de Rijn worden gerekend per 1 december 2014 het gebruik van een AIS transponder verplicht, in combinatie met een elektronische vaarkaart, voor schepen van 20 meter en langer. In dit geval een Inland ECDIS-kaart of een vergelijkbaar visualiseringsysteem. Er wordt géén onderscheid gemaakt tussen beroeps- en recreatievaart, het gaat om de “grote schepen” volgens de wet.

Inland Ais Carbon Pro transponder

Inland AIS

Shiptron is uitruster van AIS voor alle schepen.
Voor de binnenvaart zowel als de zeevaart is de True Heading Carbon Pro AIS transponder klasse A een compact toestel dat zich kenmerkt door een hoge betrouwbaarheid. De fabrikant heeft zijn sporen in de AIS-markt verdiend.

Carbon Pro AIS Transponder – Inland AIS Klasse A

Mail voor de Carbon Pro AIS Transponder brochure met specificaties.

SHIPTRON heeft sinds 2003 ruime ervaring met Inland AIS opgedaan en is sinds eind 2009 door de overheid erkend als I.V.W. inbouwbedrijf.
De Inland AIS wordt geleverd met AIS- en GPS-antenne.

Inland Ais Carbon Pro transponder

BewarenBewaren