AIS Live view

AIS – Automatic Identification System

AIS – geavanceerd veiligheidssysteem

AIS is een geavanceerd systeem dat sinds de invoering voor de scheepvaart in 2003 de veiligheid van de scheepvaart op zee en op de binnenwateren, gebaseerd op transponder-technologie, vergroot heeft.

AIS targets in beeld

Inland en Class A transponder

Door de verschillende eisen voor zeevaart en binnenwateren is een onderscheid ontstaan in de Class A transponders met specifiek voor de binnenvaart de Inland-AIS. Meer lezen over Inland AIS? Kijk op de Inland AIS-pagina voor de Binnenvaart.

AIS Class A Transponder

IMO en Nederlandse overheid

De IMO (Internationale Maritieme Organisatie) stelt dat alle zee- en vissersschepen met een lengte-over-all van meer dan 12 meter, een IMO Class A-transponder aan boord dienen te hebben. Daarnaast ligt de aanvullende eis van de Nederlandse overheid dat elk beroepsmatig gebruikt vaartuig op zee altijd een Class A transponder moet voeren.

Lees meer over Inland-AIS

AIS kenniscentrum

Shiptron is als importeur van diverse AIS apparatuur van het begin af aan actief in deze markt.  Door opgedane ervaring en expertise met alle mogelijke toepassingen heeft Shiptron een naam opgebouwd als kenniscentrum op alle terreinen die met AIS te maken hebben.

Advies en oplossing

Shiptron is uw betrouwbare partner en geeft deskundig advies en  oplossingen op maat voor de pleziervaart, de binnenvaart (Inland-AIS) en de zeevaart.

Voor de pleziervaart tot 20 meter lengte is in bijna alle gevallen een AIS klasse B-transponder toegestaan, waarmee de veiligheid aan boord en in uw omgeving vergroot wordt. Meer weten over klasse B-transponders? Lees dan onze AIS Klasse B pagina voor de recreatievaart.

AIS Class B Transponder

Erkend bedrijf

In 2009 heeft dit geleid tot overheidserkenning van bedrijven voor AIS-installaties aan boord, afgegeven door de Inspectie Verkeer & Waterstaat (IVW). Shiptron is door I.V.W. erkend tot de bevoegdheid van inbouw, vervanging en de controle van het functioneren van Inland AIS-transponders evenals voor de afgifte van de inbouwverklaring Inland-AIS.

Zien en gezien worden

Voor meer informatie hierover neemt u per mail of het contactformulier onderaan de pagina contact met ons op.

MAIL SHIPTRON

De via internet beschikbare AIS-informatie kunt u ‘live’ zien in uw webbrowser. Door op onderstaand plaatje te klikken komt u terecht in de  Live viewer van weergave van schepen.

AIS live viewer

Bedieningscertificaat marifonie

Voor de bediening van deze apparatuur kunt u volstaan met een basiscertificaat marifonie omdat deze in dezelfde categorie als de marifoon valt.

Registratie Agentschap Telecom

Wel dient u de zendapparatuur aan te melden bij het Agentschap Telecom. Hiervoor klikt u naar AT -frequentie gebruikersregister.

[contact-form to=”info@shiptron.com, shiptron@sobatkras.nl” subject=”AIS”][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Website” type=”url”][contact-field label=”Bericht” type=”textarea”][/contact-form]

BewarenBewaren

BewarenBewaren